Dagopvang en BSO

Welkom bij Kinderopvang De Vuurvogel, een antroposofisch georiënteerde opvang in Driebergen voor kinderen in de leeftijd van nul tot en met 12 jaar. In een huiselijke, warme en veilige omgeving bieden wij een plek waar ruimte is voor de eigenheid van ieder kind.

Kinderopvang de Vuurvogel is onderdeel van de brede school De Vuurvogel, Vrijeschool Driebergen. Het is een samenwerkingsverband tussen de school, Kinderopvang De Geheime Tuin en BSO Wijs!

Naast een babygroep (0 tot 2 jaar) en een peutergroep (2 tot 4 jaar) in De Vuurvogel, en twee BSO groepen (4-13 jaar) aan het Jagerspad, hebben wij ook een ‘dagopvanggroep’ op het terrein van Kinderboerderij t Woelige nest (300 meter bij de school vandaan).

Naast BSO de Vuurvogel kunnen ouders van de Vuurvogel ook kiezen voor opvang bij BSO Wijs!. Dit is een buiten-BSO-groep waarbij kinderen het hele jaar buiten worden opgevangen en in de natuur spelen. De schuillocatie van BSO Wijs! is tevens bij Kinderboerderij t Woelige nest. 
 

Stacks Image 41

Pedagogiek

De individuele ontwikkeling van het kind staat bij ons centraal. Want ieder kind is uniek en beschikt over eigen talenten. Dat is het uitgangspunt voor de manier waarop wij naar de kinderen kijken en hen benaderen.
‘Opvoeden is de kunst van het herkennen van
talenten en de kunst om een klimaat te creëren
waarin kinderen zich kunnen ontplooien in een eigen
tempo’.
 

 

 

 

 

Gezonde voeding

Peuters eten zelfgemaakte soep

In de Vuurvogelopvang krijgen de kinderen gezonde, biologische voeding te eten en te drinken. Gezonde voeding is belangrijk voor de opbouw van het fysieke lichaam en draagt bij aan een evenwichtige stofwisseling waardoor kinderen vitaler zijn en zich beter kunnen concentreren. Pas geboren kinderen zijn erg gevoelig en groeien in de eerste jaren heel snel. Juist dan is een ‘bewust’ – en ‘gezond’ eetpatroon erg belangrijk. Bovendien is het gentechvrij, van ambachtelijke kwaliteit en goed voor natuur en dier.

 

Natuurbeleving

 

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen ontdekken. Daarom laten wij uw kind de natuur beleven door samen brood te bakken en voor de moestuin te zorgen. We gaan veel naar buiten en bezoeken regelmatig de kinderboerderij waar kinderen in contact komen met dieren. Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en stimuleert de creativiteit, zelfstandigheid en de wil om samen te werken.
 
 

 

Voor de contactgegevens van de dagopvang en de BSO klikt u hier.

Voor praktische informatie over de dagopvang en de BSO klikt u hier.

Voor het informatieboekje over de dagopvang klikt u hier.informatieboekje-kinderopvang-2017

 

De Vuurvogel

Faunalaan 250
3972 PS Driebergen-Rijsenburg
T 0343 - 513856
E info@devuurvogeldriebergen.nl

Route & contact

Klik op de kaart voor de route